Skip to content

Konstrum Bergslagen

Konstrum Bergslagen bild 2Konstrum Bergslagen bild 3

 

Ladda ner broschyren här:

Konstrum Bergslagen digital folder

Eller hämta trycksaken hos något av konstrummen.

 
Att visa svensk och internationell samtidskonst och konsthantverk av hög kvalitet i unika industrihistoriska miljöer är det som förenar dessa åtta konstrum. De gamla industribyggnaderna och deras unika omgivning har alla sin egen historia som under hundratals år format människor och bygd. Nu präglar miljöerna konsten och besökarens upplevelse i en spännande samverkan.

Från Avesta Art i öster till Frövifors Pappersbruksmuseum i väster är det en bilresa på endast en timme och fyrtio minuter. Mellan dessa platser ligger de andra konstrummen inte långt ifrån varandra i vacker Bergslagsnatur.

För att se de aktuella utställningsprogrammen och öppettiderna kan du besöka konstrummens respektive webbplats. Vissa konstrum har öppet året runt medan andra har öppet enbart under sommarsäsongen.

Konsten har inga gränser – inte heller Bergslagens Konstrum. Trycksaken har producerats på initiativ av deltagande Konstrum samt Grafikverkstan Godsmagasinet i Uttersberg och medfinansierades av Godsmagasinet, Ekomuseum Bergslagen, Landstinget Dalarna, Region Västmanland, Region Örebro Län.