Skip to content

Skola

Utställning, webb

Ordverkstad
26 – 29 mars 2018

Workshoptider

Kl. 08.30
Kl. 10.15
Kl.  12.30

Årets konstnär som gästar MEKEN är Magnus Lönn. Han visar sin utställning Ordsaker och leder en workshop för elever i Smedjebackens kommun där ord, språk och form står i centrum.

Workshop tar 75 min och ca 20 elever kan delta vid varje tillfälle. Den genomförs med hjälp av Skapande skola-medel och är helt kostnadsfri att delta i. För de klasser som behöver busstransport mellan sin skola och MEKEN så ingår även detta i besöket. Läs mer om Ordverkstad på MEKEN.

För att boka ett besök, kontakta Smedjebackens kommuns Skapande skola samordnare Maria Höglund Boberg på:

maria.hoglundboberg@smedjebacken.se

 

Skolprogram

Under vår och höst erbjuder vi särskilda program för barn och unga. Men skola och förskola är alltid välkomna att besöka de utställningar som visas på MEKEN under alla delar av året. Vi utformar gärna visningar så att de passar grupper av barn och unga både när det gäller innehåll och tidpunkter. Besöken är helt kostnadsfria för elever och medföljande personal.

Boka ert besök genom att maila till:
info@mekensmedjebacken.se

Har ni inte gångavstånd till oss så finns kanske möjlighet att använda Dalatrafiks Kulturbuss. Mer information om hur man boka sin gruppresa med Kulturbussen.

 

barn och bygg1

Vår

Under vårutställningarna erbjuder vi kommunens klasser att delta i workshops och samarbeten med konstnärer. Dessa genomförs med hjälp av Kulturrådets Skapande skola-bidrag och vilket gör att det är helt kostnadsfritt att delta och ev. transporter med hyrd också ingår i bokningen av besöket.

Workshopens tema återspeglar alltid den aktuella utställningen och eleverna får även uppleva utställningen tillsammans konstnär som håller i workshopen.

I samband med utställningen MOMENT – åtta svenska grafiker hade MEKEN en grafisk verkstad där tio klasser deltog.
Under fotoutställning Da Capo jobbade fotografen Bisse Falk med fyra klasser som fick lära sig mer om dokumentär bild. Barnens egna bilder resulterar i en utställning som visades i Ahlbäcksalen på Smedjebackens bibliotek.

 

Höst

Efter den officiella stängningen av sommarens utställning bjuder vi in till särskilda visningar för skola och förskola. MEKEN har då inga ordinarie öppettider. Alla som är intresserade av att göra ett gruppbesök är istället välkomna att boka den dag och tid som passar bäst. Besöket är kostnadsfritt för både elever och medföljande personal. Mer information om utställningen finns att läsa inom kort under Utställningar.